VAN VOOR NAAR ACHTER

 

Meubel als verbinding

 

De bewoners van deze woning kwamen met een concrete wens voor een opbergmeubel. Maar we konden het niet laten en keken verder. We merkten een worsteling op met de gehele indeling van de woonkamer. Ze testten een week een variant, waarbij zit- en eetgedeelte werden omgedraaid. Dat beviel. Het contact vanaf de bank met gezinsleden in de keuken was prettig, maar het zitgedeelte had wél meer behaaglijkheid nodig. Aan Ruimtewezen daarom de taak om de scheiding tussen keuken en woonkamer opnieuw vorm te geven. We kwamen met iets onverwachts.

We boden een totaaloplossing, waarbij het meubel beeldbepalend werd, maar tegelijkertijd praktisch met opbergruimte en zelfs plek voor een tv. Het meubel werd niet te hoog, om communicatie tussen de ruimtes mogelijk te maken.

Het is een meubel met twee gezichten. Aan de keukenzijde lieten we fronten doorlopen naar beneden om de ruimte daar duidelijker te definiëren. Door de details in eikenhout oogt het geheel minder kolossaal. De houten vloer loopt nu naar beneden door en we plaatsen nieuwe tredes in hetzelfde materiaal. Daardoor oogt het meubel als een integraal, architectonisch element in de ruimte. De klant was niet bang voor een statement en ging mee in het advies om het geheel in een frisse gele kleur te laten spuiten. Door een klein kastje ernaast te plaatsen ontstaat een echte entree vanuit de keuken naar de woonkamer.

foto’s: Huub van ’t Pad Bosch / TibiMedia – vastgoedpresentaties (copyright)