OVER ONS

 

Ruimtemakers

We willen experimenteren, uitvinden, spelen met vormen, met materialen, met technieken en met de ruimte. Niet alleen voor óns plezier, maar ook voor die ander. Vakmanschap in dienst van ruimdenkende opdrachtgevers, mensen die durven los te laten. We willen ongewoon mooie dingen maken. Meubels die met aandacht zijn geproduceerd, waar mensen blij van worden. Verrassend, wezenlijk en verbazend praktisch.

Denken we precies hetzelfde? Zeker niet. We houden elkaar in balans, ergens tussen dromen en beide benen op de grond. We maken elkaar sterker. Door dit evenwicht ontstaan haalbare avonturen. Wij zijn er klaar voor.

Koosjan

Koosjan van der Velden, architect en interieurbouwer … ruimte maken is mijn vak


Denken met je handen

Architectuur betekent voor mij ontwerpen èn bouwen. Een ontwerp ontstaat niet alleen achter de computer, maar ook in de werkplaats en op de bouw. In de werkplaats experimenteer ik met modellen en materialen als epoxy, metaal, beton en verschillende houtsoorten. Het plezier van het maken heeft zijn weerslag op het denkproces. Op de bouwplaats gaat het ontwerpen nog steeds door: constructie en details zijn bepalend voor het eindresultaat. Een groot gebaar, fraaie details en liefde voor materiaal: daaraan herkent u mijn werk. Of het nu een woonhuis is of een kinderstoel.


Wensen ontwerpen

Elke opdracht is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Ik heb geen architectonische vorm of eindbeeld in mijn hoofd. Ontwerpen is een ontdekkingsreis, die ik samen met onze klanten onderneem. Nog niet precies voor ogen wat u wilt? Dat uitvinden en concreet maken is juist mijn vak. Met tekeningen en modellen laat ik u zien wat de ontwerpkeuzes inhouden. Budget, technische voorwaarden en regelgeving: ik zie die niet als beperking, maar juist als mogelijkheid om een authentiek ontwerp te maken.

Ischa

Ischa van Straaten, ontwerper en meubelmaker  … altijd op zoek naar de essentie

 

Woonclichés overboord

Ik zie het als mijn taak om mensen te prikkelen anders naar de ruimte te kijken. Loskomen van ingesleten patronen, “woonclichés”, trends en de veilige keuze. Alleen op die manier is de uiteindelijke oplossing duurzaam. Mensen hechten zich aan iets wat ook uit henzelf komt. En iets wat bijzonder is, wordt nooit vanzelfsprekend. Creatie gebeurt echter altijd weer anders. Soms komt het direct op locatie, door een vorm, kleur of materiaal. Soms moeten we er keihard voor werken en af en toe is het bijna een wiskundige formule.

Ruimte maken; creatie

start met inspiratie

Ik ben graag op plekken waar ik ver weg kan kijken, de horizon kan zien. En toch doen bijzondere constructies ook iets met me. Bij het voetbalstadion van Durban in Zuid-Afrika werd ik voor het eerst echt overweldigd. In Nederland word ik geïnspireerd door de gebouwen van Berlage, zoals het Kunstmuseum Den Haag en de Beurs op het Damrak. De combinatie van het koude rationalisme en de overdadige Jugendstil. Of door de gebouwen volgens de Amsterdamse School, de meubels en bouwwerken van Rietveld. Zo tegendraads toen, zo mooi en ingenieus nu.

Van de makers van Ruimtewezen

Kies je voor de aanpak van Koosjan en Ischa, dan kies je voor iets bijzonders, iets unieks. Dat weet je zeker. Mannen met oprechte liefde voor het vak, die eigenlijk elke keer wat verder gaan dan wordt gevraagd. Ze nemen de ruimte. En die krijg je terug. Toch is Ruimtewezen veel meer dan een tweemansformatie. Ruimtewezen bestaat uit een flexibele schil van vakmensen zoals productontwerpers, grafisch vormgevers, spuiters, installateurs en bouwbedrijven. Ruimtewezen, een merk dat staat als een huis.

De videospecialisten van FerraVisuals kregen de ruimte om ons verhaal in bewegend beeld vast te leggen. 

Video Ruimtewezen

Werken met Ruimtewezen?

We houden van persoonlijk contact en maatwerk interieuroplossingen. Maar hoe ziet deze samenwerking er dan uit? Hieronder nemen we je mee in onze werkwijze.

 

Kennismakingsgesprek

Na ons eerste telefoontje, komen we graag bij je langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We nemen tijdens dit gesprek de ruimte in ons op en ontdekken wat de interieurwensen van jou zijn. Of dit nu op kantoor is of bij je thuis, we dagen je uit om uit je comfort zone te stappen en op een andere manier naar de ruimte te kijken.

Zijn wij de juiste partij voor het interieurvraagstuk en beschikbare budget? Dan gaan we graag verder naar het ontwerptraject.

 

Ontwerptraject

Na onze kennismaking doen wij je een voorstel voor een betaald ontwerptraject. Als je hiermee akkoord bent, starten wij met het uitwerken van onze ideeën.

We beginnen altijd met verschillende denkrichtingen. Schrik niet, soms denken we ook na over een compleet andere indeling van de ruimte. Die ruimte pakken we gewoon. Met een aantal schetsen en referentiebeelden komen we bij je terug. We nemen ook materialen mee zodat het steeds meer gaat leven. Samen bepalen we het definitieve ontwerp. Dit werken we volledig uit, ook in 3D, zodat je écht gaat ervaren wat ons ontwerp in jouw ruimte gaat doen.

Het uiteindelijk gekozen ontwerp wordt aangeboden in een offerte inclusief levertijd.

 

Realisatie

Als je akkoord bent met onze offerte, gaan we over tot realisatie. Het moment waar je uit hebt gekeken. Gedurende de realisatie houden wij je goed op de hoogte van de planning. Persoonlijk en transparant contact vinden wij ook hierin belangrijk.

Mochten we voor bepaalde zaken zelf de expertise niet in huis hebben, dan werken wij met betrouwbare en ervaren professionals. We blijven zelf altijd het vertrouwde gezicht én aanspreekpunt van Ruimtewezen.