OVER ONS

 

Ruimtemakers

We willen experimenteren, uitvinden, spelen met vormen, met materialen, met technieken en met de ruimte. Niet alleen voor óns plezier, maar ook voor die ander. Vakmanschap in dienst van ruimdenkende opdrachtgevers, mensen die durven los te laten. We willen ongewoon mooie dingen maken. Maatwerk meubels en interieurs die met aandacht zijn geproduceerd, waar mensen blij van worden. Ervaringen van jouw klanten of medewerkers sterk verbeteren door ruimtes slim in te delen. Verrassend, wezenlijk en verbazend praktisch.

Denken we beiden precies hetzelfde? Zeker niet. We houden elkaar in balans, ergens tussen dromen en beide benen op de grond. We maken elkaar sterker. Door dit evenwicht ontstaan haalbare avonturen. Wij zijn er klaar voor.

Koosjan

Koosjan van der Velden, architect, ontwerper en interieurbouwer … ruimte maken is mijn vak


Denken met je handen

Architectuur betekent voor mij ontwerpen èn bouwen. Een ontwerp ontstaat niet alleen achter de computer, maar ook in de werkplaats en op de bouw. In de werkplaats experimenteer ik met modellen en materialen als epoxy, metaal, beton en verschillende houtsoorten. Het plezier van het maken heeft zijn weerslag op het denkproces. Tijdens de bouw gaat het ontwerpen nog steeds door: constructie en details zijn bepalend voor het eindresultaat. Een groot gebaar, fraaie details en liefde voor materiaal: daaraan herken je mijn werk. Of het nu een woonhuis, winkel, kast of een kinderstoel is.


Wensen ontwerpen

Elke ontwerp-opdracht is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Ik heb geen architectonische vorm of eindbeeld in mijn hoofd. Ontwerpen is een ontdekkingsreis, die ik samen met onze klanten onderneem. Nog niet precies voor ogen wat je wil? Dat bedenken en concreet maken is juist mijn vak. Met tekeningen en modellen laat ik je zien wat de ontwerpkeuzes zijn. Budget, technische voorwaarden en regelgeving: ik zie die niet als beperking, maar juist als mogelijkheid om een authentiek ontwerp te maken.

Ischa

Ischa van Straaten, ontwerper en meubelmaker  … altijd op zoek naar de essentie

 

Woonclichés overboord

Ik zie het als mijn taak om mensen te prikkelen anders naar een ruimte te kijken. Loskomen van ingesleten patronen, “(woon)clichés”, trends en de veilige keuze. Alleen op die manier is de uiteindelijke oplossing duurzaam. Mensen hechten zich aan iets wat ook uit henzelf komt. En iets wat bijzonder is, wordt nooit vanzelfsprekend. Creatie gebeurt echter altijd weer anders. Soms komt het direct op locatie, door een vorm, kleur of materiaal. Soms moeten we er keihard voor werken en af en toe is het bijna een wiskundige formule.

Ruimte maken; creatie

start met inspiratie

Ik ben graag op plekken waar ik ver weg kan kijken, de horizon kan zien. En toch doen bijzondere constructies ook iets met me. In Nederland word ik geïnspireerd door de gebouwen van Berlage, zoals het Kunstmuseum Den Haag en de Beurs op het Damrak. De combinatie van het koude rationalisme en de overdadige Jugendstil. Of door de gebouwen volgens de Amsterdamse School, de meubels en bouwwerken van Rietveld. Zo tegendraads toen, zo mooi en ingenieus nu. Daarnaast geven juist moderne gebouwen zoals het Depot van het Museum Boijmans van Beuningen veel nieuwe ideeën.

Van de makers van Ruimtewezen

Kies je voor de aanpak van Koosjan en Ischa, dan kies je voor iets bijzonders, iets unieks. Dat weet je zeker. Mensen met oprechte liefde voor het vak, die elke keer wat verder gaan dan wordt gevraagd. Ze nemen de ruimte. En die krijg je terug. Toch is Ruimtewezen veel meer dan een tweemansformatie. Ruimtewezen beschikt over een flexibele schil van vakmensen zoals productontwerpers, grafisch vormgevers, spuiters, installateurs en bouwers. Ruimtewezen, een merk dat staat als een huis.

De videospecialisten van FerraVisuals kregen de ruimte om ons verhaal in bewegend beeld vast te leggen. 

Video Ruimtewezen

Werken met Ruimtewezen?

We houden van persoonlijk contact en maatwerk oplossingen voor interieurs en architecten. Of het nu voor een woning is, horeca, zorgpraktijk of winkel. Maar hoe ziet deze samenwerking er dan uit? Hieronder nemen we je mee in onze werkwijze.

 

Kennismakingsgesprek

Na ons eerste telefoontje nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We leren elkaar beter kennen en je kunt de sfeer opsnuiven van de werkplaats en de studio, de eerste materialen al door je handen laten gaan.

Voel jij ook een klik? Zijn wij de juiste partij voor het interieurvraagstuk en beschikbare budget? Dan gaan we graag verder naar het ontwerptraject.

 

Ontwerptraject

Na onze kennismaking doen wij je een voorstel voor een betaald ontwerptraject. We komen langs en nemen de ruimte in ons op en ontdekken wat de interieurwensen van jou zijn. Of dit nu op kantoor is of bij je thuis, we dagen je uit om uit je comfort zone te stappen en op een andere manier naar de ruimte te kijken.

Daarna gaan wij ons bezinnen op het ontwerp. We beginnen altijd met verschillende denkrichtingen. Schrik niet, soms denken we ook na over een compleet andere indeling van de ruimte. Die ruimte pakken we gewoon. Met een aantal schetsen en referentiebeelden komen we bij je terug. We nemen ook materialen mee zodat het steeds meer gaat leven. Samen bepalen we het definitieve ontwerp. Dit werken we volledig uit, ook in 3D, zodat je écht gaat ervaren wat ons ontwerp in jouw ruimte gaat doen. Een enkele keer maken we ook maquettes.

Het uiteindelijk gekozen ontwerp wordt aangeboden met een offerte inclusief levertijd.

 

 

Realisatie

Als je akkoord bent met onze offerte, gaan we over tot het maken ervan. Het moment waar je naar uit hebt gekeken. Gedurende de realisatie houden wij je goed op de hoogte van de planning. Persoonlijk en transparant contact vinden wij ook hierin belangrijk.

Mochten we voor bepaalde zaken zelf de expertise niet in huis hebben, dan werken wij met betrouwbare en ervaren professionals. We blijven zelf altijd het vertrouwde gezicht én aanspreekpunt van Ruimtewezen.