BOYS WILL BE BOYS

 

Neem de kast omhoog

De belevingswereld van kinderen. Eigenlijk wil je er als volwassen creatief nooit afscheid van nemen. Juist door kaderloos te kunnen fantaseren, ontstaan de mooiste ontwerpen en ideeën. In dit geval mochten we aan de slag voor een jongenskamer.

Konden we nog maar even …

De opdracht: een stoere kast die als bergruimte fungeert én als opgang naar de entresol waar je kunt slapen. Wij kozen in al onze jeugdigheid en speelsheid voor een ontwerp en uitvoering in lijn met het bekende Tetris-spel, met heel veel gestapelde blokjes.

Het huis gaf richting in de keuze van materialen en filosofie. Het was recent gebouwd en licht idyllisch, half verscholen in de duinen van Castricum. Het ademt verbinding met de natuur. Ook door het gebruik van natuurlijke materialen. Zo is een groot deel van de binnenwanden bekleed met berkenhouten panelen.

Die berkenhouten panelen hebben we terug laten komen in het ontwerp voor deze smalle jongenskamer met een bijzonder hoge slaapverdieping. Het moest uiteraard ook praktisch en veilig zijn. Dus lasten we een stevige leuning en spanden we meer dan 200 meter katoenen touw als valbescherming.

Trapkast jongenskamer Ruimtewezen