DAT KOMT BINNEN

 

Spelen met de entree

De permanente tentoonstelling over architect Dudok bevindt zich in het souterrain van het beroemde, door Dudok ontworpen, raadhuis in Hilversum. Ter gelegenheid van het Dudokjaar werd een nieuwe expositie georganiseerd. Een totaalontwerp, waarbij grafisch ontwerp, tentoonstellingsontwerp en ruimtelijk ontwerp elkaar aanvullen en versterken.

In een voormalige computerruimte diende de ontvangstruimte gecreëerd te worden. Niet alleen de computers, ook de plafonds en wanden gingen eruit. Zo hebben we en passant de bestaande architectonische structuur zichtbaar gemaakt.

Voor de nieuwe, lege ruimte ontwierpen twee objecten: een entreebalie en een speelhoek. De balie is receptie, shop, koffiecorner en leeshoek ineen. In één groot gebaar waarin de ronde hoeken van het beeldmerk zijn te herkennen. Dezelfde beeldtaal vinden we terug in ‘Little Dudok’, een groot gebaar voor kleine mensen. Deze bestaat uit een speeltafel met legostenen met daarachter een krijtmuur.

De tentoonstelling moest op tijd klaar zijn voor de opening door de wethouder. Werken onder tijdsdruk mag voor ons niet ten koste gaan van de kwaliteit, dus ook in dit ontwerp kozen we voor een zorgvuldige afwerking en aandacht voor details.

foto’s: Hans Peter Föllmi en Linda Vreugdenhil (copyright)

ontwerp in samenwerking met Dorothee Hanneke en Josefine van den Eerenbeemt

Dudok entreebalie Ruimtewezen