EEN STAP VERDER IN VORMGEVING

 

De trap centraal

In een groot monumentaal pand in Haarlem realiseerden we een appartement waarbij oud en nieuw vloeiend in elkaar overlopen. Daarnaast ontwierpen we samen met de klant en Bureau Arjan Karssen een trap die vanuit de werkruimte op de begane grond de toegang naar het appartement vormt. Een echte blikvanger moest het worden.

Het resultaat is een zeer bijzondere en technisch ingewikkelde trap. De trap moest vanwege zijn omvang op locatie zelf gemaakt worden. De beide zijden van de trap, ook wel de trapbomen, zijn gemaakt van multiplex platen die ter plaatse zijn verlijmd. De trap is daarna strak afgewerkt en in een bijzondere warme gele kleur geschilderd. Het resultaat is een markant object dat visueel de ruimte bepaalt. Tegelijkertijd biedt het een heldere en praktische verbinding tussen boven en beneden.

Foto’s: Luuk Kramer (copyright)

Video: Michel Bosch, Springtijfilm (copyright)

Realisatie i.s.m. Arjan Karssen en Martijn van den Dries van M-Facility

Trap centraal Ruimtewezen Haarlem